Läsa av vattenmätaren

För att din beräknade vattenförbrukning ska bli så nära din verkliga förbrukning som möjligt är det viktigt att du regelbundet läser av vattenmätarställningen och rapporterar in den till NSVA.

Vårt tips är att du läser av vattenmätaren varje gång du får din faktura och jämför den verkliga förbrukningen mot den beräknade på fakturan. När du rapporterar in din mätarställning till NSVA görs en automatisk kontroll mot den senast lämnade mätarställningen. Den inlämnade mätarställningen korrigerar då nästkommande periodiska faktura.

Har du förbrukat mer eller mindre vatten än beräknat kommer du att få en varning i samband med att du försöker skicka in ställningen. Är den mätarställning du angett korrekt kan du skicka in den till oss genom att kryssa i rutan. Varningen är till för att man inte ska ange fel ställning av misstag och få en felaktig faktura.

Enklast lämnar du din mätarställning här på webben. För att kunna göra det behöver du ditt kundnummer och ditt mätarnummer. Du hittar båda på din faktura från oss. Du kan givetvis också kontakta kundservice för att lämna din mätarställning, antingen via mejl kundservice@nsva.se eller telefon 010-490 97 00.

Vad är vad på vattenmätartavlan?

Räkneverket i vattenmätaren visar antalet kubikmeter. Det är dessa siffror du ska läsa av och rapportera till NSVA.

Det svarta kugghjulet mitt på mätartavlan snurrar när vatten används. De små röda visarna visar från vänster till höger: 1 liter/varv, 10 liter/varv, 100 liter/varv och 1 000 liter/varv.

Påminnelse från NSVA

Om du inte lämnat din mätarställning senaste året, får du en påminnelse från NSVA om att göra detta. Påminnelsen kommer via brev, sms eller e-post, beroende på vad du tidigare valt.