En akut vattenläcka har uppstått som påverkar Segelstorpstrand. I nuläget vet vi inte exakt hur många kunder som berörs. Läcksökning pågår. Var sparsam med dricksvattnet. Mer information publiceras löpande.
Observera: Fastighetsägare ansvarar för att informera sina boende.
Det förbrukas stora mängder kommunalt dricksvatten i Grevie med omnejd. Förra helgen, 20-21 maj, ökade uttaget av vatten motsvarande en större vattenläcka. NSVA letade efter läckor men hittade inga. På tisdagen den 23 maj var vattenförbrukningen åter på normal nivå.…
Berörda adresser: Spolning sker i hela kommunen start från vattenverk sedan spolar vi mot centrum och närliggande adresser i tätörten.
Vatten finns att hämta: Nej
Årlig spolning av dricksvattennät i Örkelljunga
För att säkerställa god dricksvattenkvalitet kommer ledningarna i Örkelljunga att spolas. Inga exakta datum för ditt område kan anges då spolning pågår olika länge på olika platser beroende på behov. Dock pågår spolningen mellan…
Berörda adresser: Grevie, Förslöv, Grevie kyrkby, Ängelsbäck och Segelstorp
Vatten finns att hämta: Nej
På uppdrag av NSVA kommer Pollex AB att spola vattenledningsnätet i Grevie, Förslöv, Grevie kyrkby, Ängelsbäck och Segelstorp. Spolningen är en del av förberedelserna inför kommunens anslutning till Sydvatten. Att ansluta sydsidan av kommunen till dricksvattenproducenten Sydvatten är ett beslut…
Senaste uppdatering
Under vecka 22 kommer vi att spola i Segelstorpstrand
För att säkerställa god vattenkvalitet kommer dricksvattnet att kloreras i Helsingborg. Klorhalten ligger under gällande gränsvärde och är helt ofarlig, men kan eventuellt medföra en svag lukt och smak av klor hos kunder. Kloret klingar snabbt av ute i ledningsnätet.…
Senaste uppdatering
NSVA fortsätter som en försiktighetsåtgärd att klorera dricksvattnet i Helsingborgs stad eftersom det fortfarande är oklart vad som orsakat förekomsten av bakterier i ledningsnätet som beskrivs i driftinformationen som publicerades den 11 november.
NSVA har inte kunnat identifiera någon avvikelse i driften av anläggningarna, händelse eller särskild plats där bakterierna kommit in i ledningsnätet.
NSVA har flera pågående ledningsprojekt. Alla dessa är granskade och inga misstag har upptäckts som skulle kunna påverka kvalitén på dricksvattnet. För att minimera risken och säkra dricksvattnet fortsätter NSVA att klorera, dock är klordosen hälften än vad den var förra veckan. Vi kommer att fortsätta klorera så länge dessa projekt pågår.
Vid de två senaste provtagningarna finns det inga mätbara halter av bakterier på någon plats. Detta visar på att kloret har haft önskad effekt.
Klorhalten ligger under gällande gränsvärde och är helt ofarlig, men kan eventuellt medföra en svag lukt och smak av klor hos kunder. Kloret klingar snabbt av ute i ledningsnätet. Det innebär att de flesta kunder får en klorhalt som ligger under 0,05 mg/l. Gränsvärdet för klorhalt hos användare är 0,40 mg/l.
En del människor är överkänsliga mot klor. Ett tips är att tillsätta en knivsudd askorbinsyra per liter vatten. Då avkloreras vattnet omedelbart. Askorbinsyra är C-vitamin och finns att köpa som pulver på apotek eller i livsmedelsaffär.
För att säkerställa att dagvatten (regn) och spillvatten (avlopp) går till rätt ledning undersöker NSVA anslutningarna på fastigheterna i området. Vid undersökningen används färgat vatten och ibland rök. Det kan innebära att det ryker från stuprör och brunnar.