Anmäl konto för återbetalning

Om du har betalat för mycket på en faktura eller om du har betalat fakturan två gånger drar vi av beloppet på nästkommande faktura. Om du hellre vill att vi återbetalar beloppet gör vi återbetalningen inom två till tre veckor.

Privatkunder

NSVA hanterar utbetalningar via Swedbanks utbetalningssystem. Genom att registrera ditt konto till kontoregistret får du dina utbetalningar direkt till ditt bankkonto från de företag, kommuner och landsting som använder tjänsten. Att registrera ditt konto i tjänsten är kostnadsfritt.

Finns ditt bankkonto registrerat i Swedbanks kontoregister sätts pengarna in per automatik, i annat fall skickas en utbetalningsavi till dig. Utbetalningsavin löser du in kostnadsfritt på Swedbanks kontor (oavsett vilken bank du har). Utbetalningsavin innehåller även en fullmakt där du fyller i till vilket konto du vill att eventuella framtida utbetalningar ska göras.

Om du har konto i en svensk bank
Har du ett konto i en svensk bank kan du anmäla ditt konto till Swedbanks kontoregister via länken nedan. Kontot kan du ha i vilken svensk bank som helst, du behöver alltså inte vara kund hos Swedbank.

Swedbanks kontoregister

Om du har konto i en utländsk bank
Har du ett konto i en utländsk bank måste du besöka något av Swedbanks bankkontor och göra anmälan där.

Företagskunder

Anmäl ert konto, bankgiro eller plusgiro direkt till NSVA genom att skicka ett e-postmeddelande till kundservice@nsva.se. Tänk på att ange ett konto, bankgiro eller plusgiro som inte kräver en OCR-referens.