Varning för bedragare

Varning för bedragare

9 mars, 2020

Just nu får vi in flera rapporter om bedragare som utger sig för att komma från NSVA och vill komma in i huset, kontrollera ledningar eller utföra spolningar. NSVA arbetar inte med uppsökande verksamhet, försäljning eller utför VVS-arbeten inne på tomt eller i fastighet. Vi rekommenderar att omgående polisanmäla dessa händelser.  

NSVA sköter drift och underhåll av vatten och avloppsledningarna i gatan, inte inne i fastigheterna. Är det någon som ringer och vill titta på dina VA-ledningar inne i fastigheten är det inte någon från oss. Inte heller om någon säger sig vilja komma in och läsa av din vattenmätare. Mätaravläsning sköter du själv som kund.

Hembesök alltid förbokade

Hembesök från NSVA är alltid förbokade. Medarbetare från NSVA legitimerar sig vid besök, bär kläder med NSVA:s logga väl synlig samt kör bil med tydlig NSVA-logga på. Är du osäker på om det verkligen är en NSVA-medarbetare, ring oss på telefon 010-490 97 00.

När gör NSVA hembesök?

Mätarbyten
Den vanligaste anledningen till hembesök är mätarbyten. Ungefär vart tionde år åker en tekniker från NSVA hem till kunder för att byta vattenmätaren. Du får alltid ett brev från NSVA innan med förslag på tid. Bor du i lägenhet har du vanligen ingen egen vattenmätare i lägenheten.

Läs mer om och se en film om mätarbyten

Vattenprover
Tekniker från NSVA tar regelbundet vattenprover för att säkerställa kvaliteten på dricksvattnet. Proverna tas på offentliga och kommersiella platser.

Vid kundklagomål tar vi även vattenprover hemma hos privatpersoner. Dessa besök tidsbokas alltid innan.

Läs mer om vattenprover

Vattenläcka
I samband med en vattenläcka på gatan knackar våra arbetsledare ibland på (om vi har möjlighet) och meddelar att vattnet kommer att stängas av. Vi går aldrig in i en fastighet och kontrollerar om vatten och avlopp fungerar.

Äldre särskilt utsatta

Många bedrägare har specialiserat sig på att lura äldre. Varna därför gärna äldre i din omgivning för detta.

Läs mer om bedrägeri och hur du anmäler detta på Polisens webbplats

Tillbaka till nyheter