Spolning av vattenledningar i Hemmeslöv

4 januari, 2018

Måndagen den 8 januari, onsdagen den 10 januari och torsdagen den 11 januari utför Pollex luft- och vattenspolning av vattenledningar i Hemmeslöv på uppdrag av NSVA. Spolningen sker mellan klockan 9-19 på måndagen och mellan klockan 8-18 på onsdagen och torsdagen.

Spolningen, som är ett planerat underhållsarbete, genomförs etappvis. Först ut är Eskilstorp. Se NSVAs webb för aktuella spolningsområden. Berörda fastigheter kommer att få information i brevlådan (i form av informationslapp och vykort) en till två dagar innan arbetet  inleds.

På grund av risk för missfärgat vatten samt luft i ledningarna krävs det att alla kranar hålls stängda i berörda fastigheter under tiden arbetet pågår. Det kan även bli dåligt tryck och eventuellt inget vatten alls.

– Missfärgningar i vattnet är ofarligt och spolas bort när du öppnar kranen. Om vatten används samtidigt som spolning pågår finns det risk för att luft dras in i fastigheternas vattenledningar. Det är viktigt att inga disk- och tvättmaskiner används under spolningen för de kan ta skada. Spola inte heller i toaletten på vanligt sätt. Spola istället genom att hälla upptappat vatten i toastolen, till exempel från en hink. Vi ber om överseende för de eventuella problem som detta orsakar, säger Dejan Tucakov, VA-ingenjör vid NSVA.

NSVA ber berörda att tappa upp vatten för eget behov innan spolning. Vid speciella behov av vatten, vänligen kontakta NSVA på tel 010-490 97 00.

När spolningen av vattenledningen är klar kan luft och missfärgat vatten finnas kvar i dina ledningar. Öppna därför försiktigt kallvattenkranen närmast inkommande vattenledning till din fastighet så att eventuell luft släpps ut. Spola därefter kallvatten i samtliga kranar tills vattnet blir klart igen. 

– Det är vanligt att missfärgat vatten blir stående i vattenledningarna inne i fastigheten efter ett VA-arbete eller en vattenavstängning. Detta är ofarligt, säger Dejan Tucakov.

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo.

Tillbaka till nyheter