Stabiliserat men fortsatt ansträngt läge i Torekov

Stabiliserat men fortsatt ansträngt läge i Torekov

10 augusti, 2020

Bevattningsförbudet i Torekov med omnejd har gett effekt. Förbrukningen av dricksvatten har minskat, men läget är fortfarande ansträngt och det är viktigt att fortsätta respektera bevattningsförbudet.

Under gårdagen och natten till idag sjönk förbrukningen så pass mycket att nivåerna i reservoarerna började stiga igen. Men läget är fortfarande ansträngt, vattenverken går på full kapacitet för att hinna med att möta efterfrågan.

– Det är viktigt att fortsätta att respektera bevattningsförbudet. Som det ser ut just nu finns det inte utrymme för bevattning, att fylla pooler eller annan användning av stora mängder vatten, säger Sami Keränen, driftchef på avdelningen Dricksvatten, NSVA.

Även om bevattning och poolfyllning är stora källor till hög förbrukning, kan vi också minska förbrukningen genom att använda vattnet smart. Genom att korta ner duschar och stänga av kranen när vi borstar tänderna och tvålar in oss, kan vi spara många liter vatten.

– Det är små marginaler vi har att arbeta med i produktionskapaciteten. Om alla hjälps åt att minska sin förbrukning räcker vattnet till alla, säger Sami Keränen.

Under helgen fanns personal från NSVA på plats i kommunen för att informera om bevattningsförbudet och kontrollera att det efterföljs. Så länge bevattningsförbudet gäller kommer NSVA att kontrollera att det efterlevs.

Läs mer om bevattningsförbudet: www.nsva.se/bevattningsforbud

Läs mer om spara vatten-tips: www.nsva.se/sparavatten

Vid frågor kring bevattningsförbudet, kontakta NSVA:s kundservice via e-post kundservice@nsva.se eller telefon 010-490 97 00.

Tillbaka till nyheter