Respektera bevattningsförbudet i Båstads kommun

26 juli, 2019

De senaste dagarna har förbrukningen av dricksvatten stigit i Båstads kommun. Läget är ansträngt och det är viktigt att respektera bevattningsförbudet.

Många människor befinner sig i kommunen och belastningen på dricksvattnet är fortfarande mycket hög. Produktionen går på maximal kapacitet och det är viktigt att fortsätta respektera bevattningsförbudet och inte använda mer vatten än nödvändigt.

– Vi kan inte nog betona hur viktigt det är att respektera bevattningsförbudet. Skulle det hända något oförutsägbart nu som till exempel en vattenläcka, en brand eller att något går sönder i produktionen, är risken stor att vattnet tar slut. Det finns inga marginaler, säger Sven-Inge Granlund, tillförordnad avdelningschef dricksvatten på NSVA.

Personal från NSVA kommer att patrullera i kommunen under helgen för att informera om bevattningsförbudet och kontrollera att det efterföljs. Enligt väderprognosen kommer värmen att stanna kvar i några dagar. Därefter ser det ut att bli svalare och komma regn. Dricksvattenförbrukningen tenderar då att minska.

Bevattningsförbud

Under bevattningsförbudet är det förbjudet att använda kommunalt dricksvatten till att:

  • Bevattna gräsmattor, blommor eller annan växtlighet med vattenslang eller vattenspridare (bevattning får ske med vattenkanna).
  • Bevattna fotbollsplaner, tennisplaner och liknande.
  • Fylla pooler eller byta ut vatten i pooler och spabad.
  • Högtryckstvätta exempelvis fasader och fordon.

Läs mer om bevattningsförbud: www.nsva.se/bevattningsforbud
Spara vatten-tips finns samlade på www.nsva.se/sparavatten

Vid frågor kring bevattningsförbudet, kontakta NSVA:s kundservice via mejl kundservice@nsva.se eller telefon 010-490 97 00.

Tillbaka till nyheter