Läckan i Perstorp är lagad

Läckan i Perstorp är lagad

28 januari, 2021

UPPDATERING 2021-02-01

Läckan är hittad och lagad. Nu kan du använda vattnet som vanligt igen. Läckan uppstod i Parkvägen i centrala Perstorp. Läckan sökte sig under asfaltsbeläggning fram till en brunn, därför syntes ingen vattenansamling i marknivå. Dock är det viktigt att vara fortsatt vattensmart eftersom det råder kapacitetsbrist i vattenverken. Läs mer.
Tack för att du rädd om vårt vatten!

Publicerat 2021-01-29

Sedan helgen 23-24 januari har dricksvattenförbrukningen ökat i Perstorps kommun. Troligtvis är det en läcka eller ett större pågående vattenuttag. Om du som vistats i kommunen ser sättningar i marken, stora blöta partier eller vattensamlingar där det normalt inte brukar finnas, hör av dig till NSVA på 010-490 97 00. Vi har jour dygnet runt.

NSVA har personal som söker i området och uppmanar alla i Perstorps kommun att vara extra sparsamma med sin vattenförbrukning. Uppmaningen berör alla som vistas i kommunen, både privatpersoner och verksamheter.

– Eftersom det sedan tidigare är små marginaler i produktionskapaciteten påverkar den högre förbrukningen läget och det är allvarligt, säger Jonas Håkansson, chef för avdelning Dricksvatten på NSVA.

Löpande uppdateringar publiceras på nsva.se/driftinfo.

Tillbaka till nyheter