NSVA tar bort nödvattentankarna från Torekov

12 juli, 2018

Idag, torsdagen den 12 juli, kommer NSVA att ta bort nödvattentankarna från Torekov. Dricksvattenförbrukningen har minskat och läget har gått från akut till allvarligt. Bevattningsförbudet i Båstads kommun kvarstår. ”Det är fortfarande väldigt viktigt att vi fortsätter att spara på vattnet för att det ska räcka hela sommaren”, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster på NSVA.

Tisdagen den 3 juli utfärdade NSVA bevattningsförbud i Båstads kommun. Dricksvattenförbrukningen hade ökat kraftigt under helgen 30/6- 2/7 och nådde rekordnivåer i hela kommunen, men värst drabbat var Torekov där vattnet var nära att ta slut. NSVA mobiliserade därför och placerade ut tre nödvattentankar på olika platser under tisdagskvällen.

Idag, torsdagen den 12 juli, kommer NSVA att ta bort nödvattentankarna.

– Dricksvattenförbrukningen har sjunkit sedan vi införde bevattningsförbudet. Läget har gått från akut till allvarligt, men bevattningsförbudet kvarstår och det är fortfarande väldigt viktigt att vi fortsätter att spara på vattnet för att det ska räcka hela sommaren, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster.

Läs mer om bevattningsförbudet i Båstads kommun.

Tillbaka till nyheter