NSVA har utfärdat kokningsrekommendation i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov

11 juli, 2018

På grund av ett tekniskt fel har kunder i Hov och Västra Karup varit utan vatten. Som en försiktighetsåtgärd rekommenderar NSVA att alla i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov kokar sitt dricksvatten och vatten till matlagning fram tills NSVA har tagit godkända vattenprover.

Kokningsrekommendationen innebär att berörda ska koka sitt dricksvatten och vatten till matlagning fram tills vattenproverna är godkända. SMS har skickats till alla kunder i Båstads kommun som har registrerat sitt mobilnummer i vårt kundsystem. SMS har även gått ut till alla mobiltelefonnummer som är registrerade på en fastighetsadress i Båstads kommun. SMS:et lyder ”Boende i Hov, Västra Karup, Rammsjö och Torekov uppmanas att koka vattnet innan det används till mat och dryck. För mer information se www.nsva.se/driftinfo”.

– Vi har valt att gå ut med SMS i hela Båstads kommun, även till de som inte direkt berörs av kokningsrekommendationen. Det är för att vi vill sprida informationen till så många som möjligt. Vi ber om överseende med de besvär som kokningsrekommendationen medför, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster på NSVA.

Länk till NSVAs webb med mer information samt karta över området som berörs av kokningsrekommendationen.

Tillbaka till nyheter