NSVA fortsätter uppmana alla i Båstads kommun att spara på vattnet

6 juli, 2018


Dricksvattenförbrukningen i Båstads kommun har sjunkit, men bevattningsförbudet kvarstår. ”Läget har gått från akut till allvarligt. Fortsätter vi så här klarar vi sommaren”, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Det råder bevattningsförbud i Båstads kommun sedan den 3 juli 2018. Orsaken är den höga vattenkonsumtionen i kombination med det varma vädret. Dricksvattnet får endast användas till personlig hygien, mat och dryck. Värst är situationen i Torekov där vattnet riskerar att ta slut vid överförbrukning.

Sedan bevattningsförbudet infördes har NSVAs personal varit på plats i Torekov och Båstad för att dela ut flyers och informera allmänheten om vad som gäller. SMS med information har gått ut till de kunder som har registrerat sitt mobilnummer i vårt kundsystem och/eller har kopplat sitt mobilnummer till sin fastighetsadress.

På fredagsmorgonen visade diagrammet över Båstads kommuns dricksvattenförbrukning att konsumtionen har sjunkit. Lördagen den 30 juni låg förbrukningen på 9 959 kubikmeter vatten, torsdagen den 5 juli var förbrukningen nere på 7 794 kubikmeter.

– Vi är tacksamma för att Bjäreborna har tagit bevattningsförbudet på allvar. Läget har gått från akut till allvarligt, men det är viktigt att vi fortsätter spara vatten och respektera bevattningsförbudet. Nu kommer helgen och vi vet att dricksvattenförbrukningen alltid brukar stiga då. Fortsätter vi så här klarar vi sommaren, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Här hittar du NSVAs personal på plats i Torekov

Fredagen den 6/7 till söndagen den 7/7 mellan klockan 12 och 15 kommer NSVAs personal att finnas på plats i Torekov för att informera om och svara på frågor om bevattningsförbudet. Mellan klockan 13 och 14 dessa dagar kommer det alltid att finnas personal på plats vid nödvattentanken på ICA Näras parkering, Båtsmansgatan 14, Torekov. Välkommen med dina frågor!

Läs mer på www.nsva.se/sparavatten. Diagrammet över Båstads kommuns vattenförbrukning finns under ”Relaterat material”.

Tillbaka till nyheter