Lågt vattentryck i hela Grevie medan läcka lagas

21 december, 2015

Efter ett intensivt letande har nu NSVA lokaliserat gårdagens vattenläcka i Grevie. Lagning av läckan kommer att påbörjas kl 13. Medan läckan lagas kommer det bli lågt vattentryck i hela Grevie. Eventuellt blir vissa kunder helt utan vatten. Tappa upp vatten innan om du har möjlighet.

Det var igår vid lunchtid som trycket föll i Grevie och NSVA förstod att det fanns en vattenläcka. Ett tiotal kunder har varit helt utan vatten sedan dess.

– Under hela eftermiddagen och kvällen var NSVA på plats och letade efter läckan. Vid 22-tiden avbröts sökandet för att återupptas tidigt idag på morgonen. Ibland är det svårt att lokalisera en vattenläcka, särskilt nu när det är så blött i marken. Vi är glada att vi nu äntligen har hittat den och kan åtgärda den, säger Andreas Waldén, avdelningschef Rörnät på NSVA.

Medan läckan lagas kommer det att bli lågt vattentryck i hela Grevie. Det kan även innebära att en del kunder blir helt utan vatten.

– Vi uppmanar kunder i Grevie att om möjligt tappa upp vatten för eget behov innan kl 13 idag, när arbetet med att laga läckan påbörjas. Vi kommer även att ställa ut vattentankar där du som behöver vatten kan hämta, fortsätter Andreas Waldén.

När vattnet kommer tillbaka efter en vattenläcka kan det bli luft och missfärgningar. Detta är ofarligt. Spola kallvatten i alla kranar några minuter tills vattnet är klart igen.

Som en försiktighetsåtgärd kommer NSVA att klorera vattnet i Grevie idag varför svag lukt och smak av klor kan förekomma. Detta är en normal driftåtgärd i samband med att det varit en större läcka. Det är helt ofarligt.

Här kan du hämta vatten:
Ljungvägen 50
ICA Nära, Grusåsvägen
Märgelvägen 7
Timmervägen 29

För mer information och karta över berört område, se www.nsva.se/driftinfo.

Tillbaka till nyheter