Dricksvattenförbrukningen i Båstads kommun ökade söndagen den 8 juli

9 juli, 2018


Dricksvattenförbrukningen i Båstads kommun minskade under fredagen och lördagen, men ökade med 713 kubikmeter söndagen den 8 juli. Det är ungefär lika mycket som 2 800 fulla badkar. Ökningen var dock väntad eftersom konsumtionen av vatten brukar stiga under helgerna. NSVA fortsätter uppmana alla att respektera bevattningsförbudet och spara på vattnet.

Dricksvattenförbrukningen i Båstads kommun har överlag sjunkit sedan bevattningsförbudet infördes den 3 juli, men bevattningsförbudet kvarstår. Läget har gått från akut till allvarligt.

– Det är viktigt att vi fortsätter spara vatten och respekterar bevattningsförbudet. Vi är tacksamma för att så många försöker dra sitt strå till stacken, säger AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster.

Den senaste helgen minskade dricksvattenförbrukningen under både fredagen och lördagen för att sedan öka med 713 kubikmeter under söndagen. Det är ungefär lika mycket som 2 800 badkar.

– Vi var beredda på en ökning eftersom konsumtionen av vatten brukar stiga under helgen. Då är man ofta hemma och använder mer vatten. Till det kommer fler dagsgäster och turister. Det gick åt mest vatten i Båstad under helgen. Torekov låg på ett stabilare läge, säger AnnaKarin Johansson.

NSVAs personal informerar om bevattningsförbudet på plats

NSVA kommer att fortsätta informera om bevattningsförbudet och dela ut flyers i Torekov och Båstad under veckan. Söndagen den 15 juli kan du träffa representanter från NSVA på plats i Båstads kommuns monter under invigningen av tennisen, Båstad tennisstadio, mellan klockan 12.00 och 16.00.

Läs senaste nytt om bevattningsförbudet och den aktuella dricksvattenförbrukningen på NSVAs hemsida.

Tillbaka till nyheter