Dåligt eller inget vattentryck i Hemmeslöv och delar av Malen 21-22 december

17 december, 2015

I samband med VA-arbete natten mellan måndag och tisdag 21/12- 22/12, cirka klockan 22- 07, kommer det bli dåligt vattentryck, eventuellt inget vatten alls, för ungefär 1 000 hushåll och företag i Hemmeslöv och delar av Malen. NSVA ska då göra en ny inkoppling av vatten till Båstads nya station.

Vid 22-tiden stängs vattnet av för boende och företag längs med kusten, från rondellen vid Båstads nya station fram till Rivieravägen. Vid 00.00-tiden stängs vattnet av för boende och företag på andra sidan Kustvägen, från rondellen vid Båstads nya station fram till Rivieravägen. Vattnet ska vara tillbaka som vanligt på morgonen den 22 december.

– VA-arbetet utförs nattetid för att påverka berörda kunder så lite som möjligt, säger Anders Hjärpe, gruppchef på NSVAs avdelning Rörnät.

NSVA uppmanar kunder i området att tappa upp vatten för eget behov under natten och eventuellt även för mat och dryck dagen efter. Efter avslutat arbete kan det nämligen bli luft i ledningarna och missfärgat vatten.

– Detta är ofarligt, men kan skada disk- och tvättmaskiner. Man ska därför undvika att diska och tvätta under tisdagen, säger Anders Hjärpe.

Om missfärgningen är lätt är rekommendationen att spola kallvatten tills vattnet är klart igen. Det är vanligt att missfärgat vatten blir stående i vattenledningarna inne i fastigheten efter ett VA-arbete eller en vattenavstängning.

Vid speciella behov av vatten är man välkommen att kontakta NSVA på telefon 010-490 97 00. 

För aktuell driftinformation dygnet runt, se www.nsva.se/driftinfo

Tillbaka till nyheter