Vattnet i Glumslöv stängs av natten 30- 31/3

24 mars, 2016

NSVA måste stänga av vattnet för kunderna i Glumslöv från klockan 22.00 onsdag 30 mars till klockan 06.00 torsdag 31 mars. Anledningen är installation av UV-aggregat och underhållsarbete. Arbetet utförs nattetid för att minimera störningar.

Installationen och underhållsarbetet kommer att ske vid NSVAs tryckstegringsstation i Glumslöv. Tryckstegringsstationen är anläggningen där vattentrycket höjs innan vattnet leds vidare i ledningsnätet.

– Vi gör det här arbetet för att trygga dricksvattenförsörjningen och för att säkerställa att dricksvattnet kommer att ha en lika god kvalitet i framtiden. UV-ljus är ett effektivt sätt att skydda vatten mot virus, bakterier och parasiter. I början av året installerade vi UV-aggregat i Landskrona nya vattentorn. Nu fortsätter vi i resterande delar av kommunen, säger Jan Olsson, drifttekniker på NSVA.

För att minimera störningar och besvär kommer arbetet att utföras nattetid.

– Vi har satt arbetstid från klockan 22 på onsdagskvällen till klockan 06 på torsdagsmorgonen, men vattnet kan komma tillbaka tidigare, säger Jan Olsson.

NSVA uppmanar Glumslövsborna att tappa upp vatten för eget behov under tiden som vattnet beräknas vara avstängt. Har man inte möjlighet till detta kommer det att finnas vatten att hämta i vattentankar som står utplacerade på bensinstationerna vid Milstolpen, norr- och södergående körriktning, vid motorväg E6.

När vattentrycket kommer tillbaka efter avstängningen kan det bli luft i ledningarna och missfärgningar. Detta är helt ofarligt och det enda man behöver göra är att spola kallvatten i alla kranar några minuter tills vattnet är klart igen.

Vi ber om överseende med eventuella besvär som arbetet medför.

Vid frågor kan man kontakta NSVAs kundservice, telefon 010- 490 97 00, eller läsa mer på NSVAs hemsida www.nsva.se

Kontaktperson: Jan Olsson, drifttekniker, telefon 010- 490 97 00.

Tillbaka till nyheter