Vattenläcka på Södervägen i Billeberga – lagas under eftermiddagen

1 december, 2014

Under morgonen uppstod en akut vattenläcka på en huvudvattenledning på Södervägen i Billeberga. För att undvika för stora problem under lunchtid har NSVA valt att påbörja lagningsarbetet först efter lunch.

Lagningen av läckan påbörjas ca kl 13.30 och arbetet beräknas vara klart ikväll. Medan lagningsarbetet pågår kommer en vattenledning att stängas helt, vilket medför att kunder längs Södervägen och eventuellt angränsande vägar kommer att vara helt utan vatten efter lunch. Om möjligt förbered er genom att tappa upp vatten för eftermiddagens behov.

Övriga Billeberga, som normalt får merparten av sitt vatten via denna ledning, kommer att få vatten via en mindre ledning vilket medför lägre tryck än vanligt.

– Vi räknar med att merparten av Billeberga kommer att ha vatten under lagningsarbetet, dock med lågt tryck. Om det visar sig att trycket blir mycket lågt eller fler än beräknat blir utan vatten kommer vi att ställa ut 1-2 vattentankar. Vi återkommer med information om detta på nsva.se isåfall, säger Lars Horrdin, gruppchef Rörnät på NSVA.

Vid missfärgat vatten när vattnet kommer tillbaka efter avstängningen, spola kallvatten tills det är klart igen.

För mer information kontakta:

Lars Horrdin, gruppchef Rörnät, NSVA, tel 010-490 97 64

Rolf Olofsson, arbetsledare Rörnät, NSVA, tel 010-490 98 44

Tillbaka till nyheter