Nu kan alla i Helsingborg och Höganäs dricka och använda vattnet som vanligt igen

25 augusti, 2016


NSVA, Helsingborgs stad och Höganäs kommun häver nu kokningsrekommendationen eftersom vi har två godkända vattenprover på rad. Det innebär att det går bra att använda dricksvattnet som vanligt igen.

På torsdagskvällen kom de slutgiltiga provresultaten. Med två godkända vattenprover på rad kan vi nu häva kokningsrekommendationen i både Helsingborg och Höganäs kommun.

– Det känns jättebra att alla kan använda vattnet som vanligt igen. I nuläget har vi ringat in området där vi misstänker att orsaken finns och fortsätter arbetet med felsökningen. Allt tyder på att detta är en enskild händelse, säger Jonas Håkansson, chef avdelning Dricksvatten på NSVA.

– Det är ett glädjande besked att proverna visar att vattnet nu håller den kvalitet som det ska. Som en extra säkerhetsåtgärd fortsätter Höganäs ändå att klorera det till kommunen inkommande vattnet tills vi har hittat felkällan i Helsingborg, säger Fredrik Arthursson, VA-chef i Höganäs kommun.

Stort tack för förståelse

NSVA, Helsingborgs stad, Höganäs kommun och Sydvatten vill rikta ett stort tack till alla kommuninvånare, verksamheter, företag och övriga som har berörts av kokningsrekommendationen.

– De allra flesta har haft förståelse för vårt beslut, vilket vi är väldigt tacksamma för. Vi är medvetna om att det är jobbigt att behöva koka vattnet och beklagar verkligen besvären som detta har medfört, säger Jonas Håkansson.

Tillbaka till nyheter