NSVA testar avläsning av vattenmätaren via mobilen

4 november, 2014

Nu är det dags för den årliga avläsningen av vattenmätaren i Svalövs kommun. Denna gången testar NSVA ett nytt sätt att lämna sin mätarställning, nämligen genom att scanna en QR-kod och lämna mätarställningen direkt med mobilen. Förändringen är ett sätt att göra det enkelt för kunden att lämna sin vattenmätarställning.

– Alla som inte läst av sin vattenmätare det senaste året får årligen en uppmaning om att göra detta. Nu är det Svalövs kommuns tur, säger Andreas Björnevik, avdelningschef för Kundnära tjänster på NSVA. 

– För att underlätta för våra kunder testar vi den här gången ett nytt sätt att lämna sin mätarställning, nämligen genom att scanna en QR-kod och lämna mätarställningen direkt med sin mobiltelefon. Vi tror att detta avsevärt förenklar för kunden. Förutsatt att detta test går bra kommer alla kunder som får VA-fakturan från NSVA att erbjudas denna tjänst framöver, fortsätter Andreas Björnevik.

För dem som inte har en smartphone kan man även lämna mätarställningen på traditionellt sätt via webben eller genom att skicka in svarskortet i brevet.

Tjänsten levereras av Svensk
Vattenavläsning AB, som sedan tidigare levererar samma tjänst till bland annat Halmstads Energi och Mil​​jö AB, Laholmsbuktens
VA och VIVAB.

– Vi
tillhandahåller en helhetshantering av självavläsning av vattenmätare som innebär att vi sköter
både administration, brevutskick och scanning av kort. Kunden kan registrera
sitt mobilnummer och framöver göra sin avläsning via SMS. I övriga kommuner som
vi hanterar är det många som väljer detta alternativ, säger Ulrik
Magnusson, VD, Svensk Vattenavläsning AB.

Det är viktigt att läsa av sin vattenmätare regelbundet, minst en gång om året, så att man får jämna fakturor efter verklig förbrukning. Vattenfakturan baseras på en beräknad förbrukning som justeras varje gång mätaren läses av. Efter mätaravläsningen kan vattenfakturan bli både högre eller lägre än vanligt, beroende på om man använt mer eller mindre vatten än beräknat. Om man inte läst av vattenmätaren på ett tag kan överraskningen bli stor när fakturan kommer efter en avläsning. Därför är det viktigt att inte vänta för länge med att läsa av sin vattenmätare.

Alla som får sin VA-faktura från NSVA kan när som helst lämna sin mätarställning på kundsidorna på www.nsva.se

– – – – – – – – – –

Om Svensk Vattenavläsning AB

Svensk Vattenavläsning AB utvecklar och tillhandahåller produkter för kommuner, energi- och renhållningsföretag att effektivt nå ut till sina kunder för att administrera vattenmätare, avfallskärl, slambrunnar, containrar m.m.​ Våra huvudtjänster ​omfattar självavläsning, mätarbyten samt olika möjligheter att nå kunder vid akuta, oplanerade och​​ planerade driftstörningar. www.svaab.nu

Tillbaka till nyheter