NSVA tar över faktureringen i Örkelljunga kommun

NSVA tar över faktureringen i Örkelljunga kommun

19 maj, 2021

Från och med 1 juni tar NSVA över faktureringen i Örkelljunga kommun. För dig som kund innebär det att du behöver välja hur du vill betala din faktura.

Välj hur du vill betala din faktura

Du kan välja att betala din VA-faktura på flera sätt. Som standard fakturerar vi i pappersform, men ur miljösynpunkt ser vi gärna att du väljer ett elektroniskt alternativ om du kan. Det sparar både papper och pengar. Alla våra fakturaalternativ är kostnadsfria.

Har du tidigare haft autogiro eller e-faktura behöver du ansöka om det på nytt. Det beror på att du behöver godkänna NSVA som betalningsmottagare. Använder du Kivra för andra betalningar idag kommer din faktura från NSVA automatiskt att komma dit.

Läs mer om hur du väljer fakturaalternativ

Framöver faktureras du som privatperson per kvartal

Fakturan från NSVA kommer var tredje månad till privatpersoner och avser tre månaders förbrukning. Till företag och kommunala verksamheter kommer fakturan varje månad och avser en månads förbrukning. Fakturan kommer vanligen i början av månaden, med förfallodag den siste samma månad.

Bakgrund

NSVA tog över vatten och avloppsverksamheten i Örkelljunga kommun 1 januari 2021. Det tar dessvärre tid att flytta över alla system till NSVA. Vi ber om överseende om det uppstår olägenheter på vägen.

Om du har några frågor hör gärna av dig till oss på tel 010-490 97 00 eller e-post kundservice@nsva.se. Svar på många frågor finns även www.nsva.se. Där hittar du också aktuell driftinformation.

Tillbaka till nyheter