NSVA rekommenderar boende i Utvälinge att koka sitt vatten

18 januari, 2016

Den 17 januari inträffade en akut vattenläcka i Utvälinge. Läckan är nu lagad, men kunder med kommunalt vatten som har berörts av läckan ombeds nu att koka vattnet efter reparationen.

De berörda adresserna är Lovartsvägen 44-220, Kryssvägen, Snipstigen, Kutterstigen, Loringsvägen 10-22 och Fockstigen. Kokningsrekommendationen kommer att kvarstå tills minst fredag. I samband med detta tas kontinuerliga vattenprover.

Övriga kunder i området berörs inte av kokningsrekommendationen.

– Berörda kunder har fått personligt besök av oss samt SMS-utskick med information. I samband med reparationsarbetet skadades en spillvattenledning och vi uppmanar därför kunderna att koka vatten som ska användas till dryck och matlagning tills vi får resultat på våra vattenprover, säger Andreas Björnevik, chef för avdelningen Kundnära tjänster.

Idag, måndagen den 18 januari, kommer NSVA att börja klorera vattnet i området. Det kan bli en svag smak av klor även för de som inte berörs av kokningsrekommendationen. Detta är helt ofarligt, men kan eventuellt medföra en svag lukt och smak av klor.

Vatten finns att hämta i idrottshallen.

Tillbaka till nyheter