NSVA prisat för sitt miljöarbete i Landskrona

20 maj, 2013

Vid en ceremoni förra veckan mottog medarbetare från Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB, NSVA, Landskrona stads miljöpris i kategorin Industrier.

Priset tilldelas Anders Jeppsson, driftchef inom avloppsrening, och Hanadi Makie, miljöingenjör, får deras arbete  med att eliminera utslagningar av reningsverket och minimera negativ påverkan på reningsprocesserna vid Lundåkraverket.

– Jag är stolt över vårt arbete och glad att NSVA uppmärksammas i det här sammanhanget, säger Hanadi Makie.

Motiveringen för priset lyder: Anders Jeppsson och Hanadi Makie har visat engagemang och intresse för såväl sin arbetsmiljö som den externa vattenmiljön när de genom att nyttja beprövad teknik funnit lösningar på lokala och regionala miljöproblem. En teknik som kan användas av fler företag i syfte att bidra till en bättre vattenstatus i Skåne.

– Jag vill gratulera pristagarna och NSVA till priset och ett mycket fint arbete. Miljöresultaten har blivit mycket bättre än innan NSVA bildades, säger Björn Persson, kommunpolitiker i Landskrona och vice ordförande för NSVA.

– NSVA har nu varit igång i fyra år och våra ambitioner med bolaget har mer än överträffats. Vi har fått ett bolag med hög kompetens och en kreativ miljö, samtidigt som kostnadsutvecklingen för VA-verksamheten varit långt bättre än vi kunnat hoppas på, fortsätter Björn Persson.

Tillbaka till nyheter