NSVA lär ut toavettikett på Helsingborgsfestivalen

23 juli, 2012

Liksom förra året är NSVA på plats på Helsingborgsfestivalen. I år hittar du oss i Helsingborgs kretsloppstält där vi tillsammans med Helsingborgs stad och NSR bjuder på en rad miljöaktiviteter.

Miljön står i fokus under Helsingborgsfestivalen den 26-28 juli och stadens miljöverksamheter finns samlade i Helsingborgs kretsloppstält på Sundstorget. Här kan besökarna träffa Helsingborgs miljöbyrå, H+, NSR och NSVA och testa sina miljökunskaper i kreativa tävlingar och aktiviteter.

Lär dig toavettikett

NSVA lär på ett lekfullt sätt ut att det enda man får spola ner i toan är det som kommer från kroppen och toapapper.

– Toavettikett borde vara en självklarhet, ändå får vi på NSVA ta hand om en mängd olika saker som ställer till det i ledningarna, pumparna och reningsprocessen. Mycket av det som felaktigt spolas ner i toan är skräp, kemikalier och läkemedel. Vi märker att det finns en stor okunskap om vad som händer efter att man tryckt på spola-knappen, säger Stefan Vegehall, va-ingenjör på NSVA.

Drick kranvatten

Helsingborgsfestivalen är ett miljödiplomerat evenemang och i kretsloppstältet finns det tillfälle att ställa frågor om miljö samt få råd och tips på hur man är en miljösmart festivalbesökare. Till exempel kan du ta med din egen vattenflaska och fylla den vid någon av de vattenposter som finns utplacerade under festivalen.

Helsingborgs kretsloppstält finns på Sundstorget och är öppet torsdag 15-19, fredag 11-19 och lördag 8-19 (sekretariat för Sundstrampet mellan ca kl 8-13).

Mer information

Stefan Vegehall, va-ingenjör NSVA, tel 010-490 98 53 Martina Tapper, kommunikatör NSR, tel 042-400 13 37 Karolina Nilsen, Helsingborgs miljöbyrå, tel 042-10 58 01

Tillbaka till nyheter