NSVA, Landskrona Energi och LSR är Landskronas egna superhjältar

11 juli, 2011

För att visa vilka hjältar de tre företagen är, som ser till att allt ”det där som bara ska funka” fungerar varje dag i våra hem, på jobbet och i affären, medverkar NSVA, Landskrona Energi och LSR tillsammans på Landskronakarnevalen den 14-16 juli.

– Vissa saker tar vi nästan för givet. Det ska komma drickbart vatten ur kranen. Stoppar man in en kontakt i uttaget finns det ström. Vi kan spola ner kiss, bajs och toapapper i våra toaletter. Och soporna hämtas regelbundet av sopgubbarna. Vi tar det för så självklart att vi nästan blir sura över att behöva betala för det, säger Ameli Frostell på Landskrona Energi.

Företagen som ser till att vardagen fungerar i Landskrona är NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) som sedan 2009 ansvarar för VA-verksamheten, Landskrona Energi som sköter el och fjärrvärme och LSR (Landskrona Svalövs Renhållnings AB) som har hand om sophanteringen.

– På karnevalen visar vi på ett lekfullt sätt vilka superhjältar våra företag är. I vårt tält låter vi alla barn bli miljöhjältar genom att sortera skräp och lära sig vad som ska slängas i toan. Vi har energirika experiment, barnen kan måla sina egna superhjältar och Falcons kommer och visar fiffiga innebandytricks, fortsätter Ann-Katrin Johansson, NSVA. 

Landskronas olika bolag för energi, vatten och avlopp och sophantering finns på plats på Landskronakarnevalen tillsammans på Drottninggatan bredvid 60-talstältet.

Mer information:
Ann-Katrin Johansson, kommunikationsansvarig NSVA, tel 010-490 98 26, 0767-22 16 26
Ameli Frostell, kommunikationsansvarig Landskrona Energi, tel 0709-47 07 76
Karolina Karlsson, LSR, tel 070-582 39 20

Om Landskrona Energi
Landskrona Energi AB är Landskronabornas bolag och en del av stadens nya vägval. Bolagiseringen innebär inte några större förändringar av innehållet i verksamheterna men är viktig för att kunna vidareutveckla en professionell och kostnadseffektiv service. Staden bildade två bolag 1 januari 2011. Landskrona Energi AB för el-, fjärrvärme- och stadsnät och Landskrona Kraft AB för produktion av el och värme.
www.landskronaenergi.se

Om LSR
LSR ansvarar för insamling, transport och behandling av avfall från hushåll, industrier och verksamheter i Landskrona och Svalövs kommuner och driver annan därmed förenlig verksamhet. Totalt ger vi service åt drygt 54 500 invånare. www.lsr.nu

Tillbaka till nyheter