NSVA häver bevattningsförbudet i Båstads kommun

31 augusti, 2018

NSVA tar bort bevattningsförbudet i Båstads kommun för i år. Beslutet gäller från och med den 31 augusti. Vädret har blivit svalare och vattenförbrukningen har gått ned till en stabil nivå.

Den 3 juli införde NSVA bevattningförbud i Båstads kommun. Orsaken var den höga vattenkonsumtionen i kombination med det varma vädret. Värst var situationen i Torekov, där dricksvattnet riskerade att ta slut vid överförbrukning. Idag, fredagen den 31 augusti, häver NSVA bevattningsförbudet.

– Vädret har blivit svalare och vattenförbrukningen har gått ned till en stabil nivå. Vi vill tacka alla som har hjälpt till med att spara vatten. Vår förhoppning är att alla kommer att fortsätta vara vattensmarta trots att bevattningsförbudet nu upphör, säger Jonas Håkansson, chef för avdelning Dricksvatten på NSVA.

Grundvattennivåerna i Båstads kommun är fortfarande låga och behöver längre tid för återhämtning. För grundvattennivåernas skull är det bättre att göra större trädgårdsanläggningsarbeten, som att plantera en ny häck eller lägga en ny gräsmatta, nu på hösten än på våren.

– Görs det stora vattenuttag på våren igen kommer vi med stor säkerhet att behöva införa bevattningsförbud i Båstads kommun även nästa sommar, säger Jonas Håkansson.

Tillbaka till nyheter