NSVA häver bevattningsförbudet i Åstorps kommun

6 juli, 2020

NSVA tar bort bevattningsförbudet i Åstorps kommun idag, måndagen den 6 juli. Nederbörd och svalare väder gör att vattenförbrukningen har gått ned till en stabil nivå.

Den 25 juni införde NSVA bevattningsförbud i Åstorps kommun. Orsaken var den höga vattenförbrukningen. Värst var situationen i Åstorps tätort där produktionen av dricksvatten gick på max men ändå inte räckte till för att möta förbrukningen. Nu häver NSVA bevattningsförbudet efter att vattenförbrukningen sjunkit till en stabil nivå.

– Tack alla som hjälpt till med att spara vatten. Det gäller att fortsatt tänka på hur dricksvattnet används. Vi följer förbrukningen dagligen och skulle den stiga till samma nivåer som tidigare blir vi tvungna att inför bevattningsförbudet igen. Men fortsätter boende i Åstorps kommun att använda dricksvattnet smart så kommer vi att klara hela sommaren, säger Jonas Håkansson, chef för avdelning Dricksvatten på NSVA

– Vi vill endast införa bevattningsförbud när det verkligen är nödvändigt. Så fort vi ser att det går, häver vi ett bevattningsförbud, säger Jonas Håkansson.

Det är fortsatt bevattningsförbud i kommunerna Båstad och Perstorp.

Tillbaka till nyheter