NSVA häver bevattningsförbudet i Åstorps kommun

29 juni, 2021

NSVA häver bevattningsförbudet i Åstorps kommun idag, tisdagen den 28 juni. Vattenförbrukningen har gått ned till en stabil nivå trots att det varit varmt väder.

Den 18 juni införde NSVA bevattningsförbud i Åstorps kommun. Orsaken var den höga vattenförbrukningen. En del kommuninvånare har hörsammat uppmaningarna från NSVA och anpassat sin vattenförbrukning. Nu kan NSVA häva bevattningsförbudet efter att vattenförbrukningen sjunkit till en stabil nivå.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som har bidragit, och som fortfarande bidrar med att använda dricksvattnet på ett hållbart sätt. Fortsätter detta så kommer vi att klara sommaren utan fler bevattningsförbud, säger Jonas Håkansson, chef för avdelning Dricksvatten på NSVA.

NSVA följer noggrant förbrukningen och skulle den stiga till samma nivåer som tidigare kan det blir aktuellt med ett nytt bevattningsförbud.

– Vi vill endast införa bevattningsförbud när det verkligen är nödvändigt. Så fort vi ser att det går, häver vi ett bevattningsförbud, säger Jonas Håkansson.

Tillbaka till nyheter