Mycket hög vattenförbrukning i delar av Båstads kommun

24 juni, 2022

Stora mängder kommunalt dricksvatten har förbrukats det senaste dygnet i Hemmeslöv, Östra Karup, Eskilstorpsstrand, centrala Båstad med omnejd i Båstads kommun. Från 16-tiden fram till 23-tiden igår kväll förbrukades otroliga mängder vatten. Samma förbrukningsbeteende har börjat igen idag vid 8-tiden på morgonen.

-Igår kväll trodde vi att det var en jättestor läcka. Men sedan avtog vattenuttaget vid 23-tiden. Så beter sig inte en läcka. Vi ser nu under morgonen i övervakningssystemet för vattenproduktionen att återhämtningen i systemet går långsammare jämfört med hur mycket vatten som förbrukas. Fortsätter detta uttag riskerar vi att tornet töms och inget vatten i ledningarna, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

NSVA uppmana alla som använder det kommunala dricksvattnet att vara extra återhållsamma. Berätta gärna för grannar och andra som vistas i området om att vara extra sparsamma med vattnet.

– Vattenverken går på maxkapacitet. Fortsätter den förbrukning vi såg igår och nu på morgonen måste bevattningsförbud införas, troligen idag eller i morgon. Därför vill vi uppmana alla till att spara på vattnet, säger Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten på NSVA.

Så kan du hjälpa till

Just nu hjälper du bäst till med att använda så lite vatten som möjligt. Använd vatten till mat, dryck och personlig hygien.

Tillbaka till nyheter