Lukt- och smakproblem på kranvattnet i delar av södra Bårslöv i natt

13 februari, 2015

Under gårdagen och i natt har ett antal kunder upplevt lukt- och smakproblem på kranvattnet i delar av södra Bårslöv. NSVA tror att detta härrör från ett VA-arbete som utfördes under torsdagen. Under fredagen spolas ledningarna, vilket kan medföra dåligt vattentryck i området.

I samband med ett VA-arbete i Bårslöv igår öppnade NSVA en ventil som varit stängd en längre tid. Detta medförde att stillastående vatten kom in i systemet. 

– Vi spolade i samband med VA-arbetet, men troligtvis har mer av detta vatten spridit sig i ledningsnätet än vi trodde. Efter kundklagomål har vi spolat ledningarna i området under kvällen och natten. Detta arbete kommer vi även att fortsätta med under fredagen. Medan spolningen pågår kan det blir dåligt vattentryck i området, säger Dejan Tucakov, VA-ingenjör avdelning Rörnät NSVA.

Kunder som upplever lukt- och smakproblem uppmanas att spola kallvatten i alla kranar cirka 30 minuter. Om problemen kvarstår uppmanar NSVA att man hör av sig till NSVAs kundservice på tel 010-490 97 00.

– Vi har för säkerhets skull tagit vattenprover både igår kväll och idag, provsvar väntas under söndagen, fortsätter Dejan Tucakov. För de kunder som inte vill dricka vattnet förrän provsvaren kommit finns en vattentank vid förskolan på Salladsgatan där man kan hämta vatten. 

Tillbaka till nyheter