Livsfarlig vandalisering av pumpgrop vid Lergraven

23 mars, 2021

Lergraven ligger på Närlunda i Helsingborg och hanterar dagvatten. Pumpgropen har varit utsatt för återkommande vandalisering och dessvärre har det hänt igen. Luckorna till pumpsumpen har brutits upp och diverse skräp har kastats ner i pumpgropen.

Pumpgropen var fylld med bland annat trädgrenar, sopor, dammsugare och elkickbikes. Vandaliseringen är extremt farlig, både för dem som utför den och för andra som riskerar att falla ner i gropen.

– Pumpgropen är väldigt djup. Om någon ramlar i och överlever fallet så kommer det ändå få katastrofala följder då pumparna är mycket kraftiga, säger Björn Paulsson, driftchef på avdelningen avloppsrening.

NSVA har återställt platsen. Guiderrör till pumparna var knäckta, vilket gjorde att pumparna inte fungerade som de skulle. Ett nytt kraftigare lock är också beställt. För att kunna lyfta det nya locket krävs det en kran som troligtvis levereras under veckan.

– Eftersom det nya locket inte kan lyftas utan kran, hoppas vi att vi slipper framtida problem som leder till fara för både de som vandaliserar och för personer som passerar förbi, fortsätter Björn Paulsson.

Tillbaka till nyheter