Klorering efter gårdagens vattenläcka i Glumslöv

19 december, 2014

Under gårdagen blev många kunder i Glumslöv av med vattnet till följd av en misstänkt vattenläcka. Efter intensivt arbete med att lokalisera läckan kunde NSVA till slut laga den. Nu har alla kunder åter vatten i kranen. Som en försiktighetsåtgärd kommer NSVA under dagen att klorera vattnet i Glumslöv. Detta kan medföra lukt och smak av klor.

– Vi beklagar att det tog tid att laga läckan. Våra medarbetare arbetade på för fullt hela kvällen och natten. Det är tyvärr inte alltid så lätt att varken lokalisera eller laga en vattenläcka, speciellt i mörker och regn, säger Lars Horrdin, gruppchef Rörnät på NSVA.

För att säkerställa en god vattenkvalitet kommer NSVA att klorera dricksvattnet i Glumslöv under eftermiddagen. Detta är en normal driftåtgärd efter ett större driftavbrott.

– Klorhalten ligger under gällande gränsvärde och är helt ofarlig, men kan eventuellt medföra en svag lukt och smak av klor hos kunder i Glumslöv idag och imorgon, säger Lars Ödemark, specialist Dricksvattenkvalitet, NSVA.

Läs mer om klorering av dricksvatten på Svenskt Vattens webbplats >>

Tillbaka till nyheter