Idag är det premiär för Drick kranvatten i Bjuv

8 maj, 2012

Tid: Tisdag den 8 maj kl 10.30

Plats: Varagårdsskolans sporthall, Södra Storgatan 21, Bjuv

Medverkande: Varagårdsskolans elever, Annette Johansson, rektor Anders Månsson, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, Kristina Magnusson, kommunchef, free running-artisterna Marcus Gustafsson och Felix Kellner.

”Jag tycker det är bra att man har fått vattenautomater på skolan för då kan man få gott, kallt vatten när man vill.”

”Vi har lärt oss att dricka kranvatten istället för att slösa pengar på att köpa läsk, juice och flaskvatten, kranvattnet är bättre för miljön och hälsan.”

Elevröster om Drick kranvatten

Drick kranvatten drivs av Sydvatten AB, ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till 850 000 invånare i Skåne. Tillsammans med VA-organisationerna i 15 delägarkommuner finansierar Sydvatten skolprojektet Drick kranvatten. Samarbetspartner i Bjuv är NSVA.

Syftet är att öka medvetenheten kring vårt viktigaste livsmedel. Alla högstadieskolor i ägarkommunerna får en kranvattenautomat där eleverna kan förse sig med kallt vatten – vanligt eller kolsyrat. Kranvattenautomaten på Varagårdsskolan är den 70:e som invigs. Totalt installeras 100 kranvattenautomater och 30 000 sportflaskor delas ut till eleverna.

www.drickkranvatten.se finns information om kranvatten, flaskvatten och världens vatten. Här finns också färdiga lektioner för att lärare enkelt ska kunna lyfta in kranvatten i undervisningen.

Kontaktpersoner

Marie Nordkvist Persson, kommunikationschef, Sydvatten, tfn 040-35 15 53 (direkt/mobil)
Anna-Karin Wickström, projektledare, Sydvatten, tfn 040-35 15 63 (direkt/mobil)

Om Sydvatten

Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till 850 000 invånare i Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten.

Tillbaka till nyheter