Akut vattenläcka berör många boende i Påarp, Mörarp, Bårslöv och Vallåkra med omnejd i Helsingborgs kommun

13 juni, 2019

En akut vattenläcka har uppstått på Rausvägen i Helsingborg vilket gör att boende i Påarp, Mörarp, Vallåkra, Bårslöv med omnejd får minskat tryck eller är helt utan vatten.

Arbetet med att åtgärda läckan pågår och i nuläget finns ingen prognos när läckan är lagad.

Vattentankar finns uppställda vid ICA-affärerna i Påarp och Mörarp samt vid pizzerian på Snödroppegatan 1 i Bårslöv. I Vallåkra kommer tank på plats något senare. Ta med dig egna kärl till vattentankarna och tänk på att vattnet ska räcka till alla.

Då växeln på NSVA tidvis blev överbelastad runt 17-tiden gick det inte att komma fram på nummer 010- 490 97 00. Information publicerades på nsva.se så fort NSVA fick kännedom om den akuta vattenläckan.

NSVA har aviserat via vykort om avstängningen som ska ske kl 22:00 ikväll till alla fastighetsägare som berörs. Nuvarande läcka har inget med den tidigare aviserade avstängningen som berör Påarp och Mörarp med omnejd.
– Hyr du ditt boende går information om avstängning till fastighetsägaren. Samma gäller om du bor i en bostadsrättförening, då går informationen till föreningens postadress. Den som tömmer föreningens postlåda behöver meddela alla hushållen i föreningen om vattenavstängning, säger AnnaKarin Johansson, Chef Kundnära tjänster på NSVA.

Vid större driftstörningar skickar NSVA även SMS till alla mobiltelefoner som är registrerade på berörda adresser, vilket betyder att också du som är hyresgäst får SMS vid dessa tillfällen om du har ett mobilabonnemang registrerad på adressen. Du kan anmäla ditt mobilnummer på nsva.se för att få SMS framöver vid större driftstörningar.

Tillbaka till nyheter