​Vattenavstängning berör 13 000 personer i byarna öster om Helsingborg

5 mars, 2020

Ett inkopplingsarbete ska genomföras i Helsingborgs kommun natten mellan fredagen den 13 mars till lördagen den 14 mars. Arbetet är planerat att starta klockan 23:00 på fredagen och beräknas vara slutfört klockan 06:00 på lördagen. Avstängningen berör cirka 13 000 personer i orterna öster om Helsingborg.

Från måndag morgon den 9 mars kan trycket upplevas som lägre på grund av förberedande arbete. Dessutom kan trycket tillfälligt upplevas som lägre efter att arbetet är slutfört, men det kommer att öka gradvis. Mörarpsborna kommer troligen vara de som mest känner av det lägre trycket mellan måndagen den 9 till torsdagen den 19 mars.

– Arbetet är förlagt en fredag kväll för att störa så lite som möjligt med tanke på skola, vård och omsorg. Vi har kontaktat vårdboenden som berörs och de kommer att få vattentankar utställda under tiden som arbetet pågår. Vi rustar oss för värsta scenario, men hoppas på det bästa – att arbetet stör så lite som möjligt, säger Marlene Hylander, projektledare på NSVA.

Orter som berörs av avstängningen:

Bårslöv: släp med vatten finns på Snödroppegatan vid pizzerian

Görarp: tappa upp vatten själv innan arbetet påbörjas

Påarp: släp på Lokföraregatan vid ICA nära

Frillestad: tappa upp vatten själv innan arbetet påbörjas

Mörarp: släp på Bjuvsleden vid ICA nära

Hässlunda: tappa upp vatten själv innan arbetet påbörjas

Kvistofta: tappa upp vatten själv innan arbetet påbörjas

Fjärestad: tappa upp vatten själv innan arbetet påbörjas

Vallåkra: släp på Ryavägen 15 vid skolan

Släp med vattentankar sätts ut under fredagen den 13 mars och transporteras bort lördagen den 14 mars.

– Vi gör arbetet för att säkerställa framtida leveranser av dricksvatten, säger Marlene Hylander.

När vattnet kommer tillbaka efter att ha varit avstängt kan det bli luft i ledningarna och missfärgat vatten. Detta är ofarligt. Spola kallvatten i alla kranar tills vattnet är klart igen. Om problemet med missfärgat vatten kvarstår vänligen kontakta NSVA på telefon 010-490 97 00.

VA-arbetet ingår i ett större projekt, där tryckzoner i Helsingborgs kommuns vattenledningsnät delas in i så kallade högzoner. Högzonerna behövs när det nya vattentornet kopplas in för att hålla ett balanserat tryck i ledningarna.

Tillbaka till nyheter