​Akut vattenläcka berör många boende i Påarp, Mörarp, Bårslöv och Vallåkra med omnejd i Helsingborgs kommun

1 april, 2020

En akut vattenläcka har uppstått på Rausvägen i Helsingborg vilket gör att boende i Påarp, Mörarp, Vallåkra, Bårslöv med omnejd får minskat tryck eller blir helt utan vatten under kvällen.

– Det är tyvärr samma sträcka som drabbades den 13 juni i somras. Ny ledning är nedgrävd som kopplades in den 13 mars men den är inte driftsatt ännu, säger Sven-Inge Granlund, avdelningschef Rörnät.

En del fastigheter kan uppleva ett lägre tryck i kranen. För tillfället undersöks om allt vatten måste stängas av eller om läckan kan lagas under ett visst flöde.

– Om vi måste stänga allt vatten blir det efter klockan 21.00 ikväll och nödvattentankar med dricksvatten ställs ut på olika orter. Vi hoppas kunna laga läckan under natten, men prognosen är osäker i nuläget, säger Sven-Inge Granlund.

Nödvattentankar kommer att köras ut under natten till följande ställen om det blir aktuellt:

Påarp: Påarps skola, Mullbärsgatan 8

Påarp: Ekebergsvägen, förskola

Bårslöv: Salladsgatan 5, förskola

Bårslöv: Snödroppegatan 2, förskola

Bårslöv: Kaprifolgatan 75

Mörarp: ICA-affären

Bårslöv: Pizzerian på Snödroppegatan 1

Påarp: ICA-affären

Äldreboenden i området får egna tankar med nödvatten.

SMS vid driftstörning

Vid större driftstörningar skickar NSVA SMS till alla mobiltelefoner som är registrerade på berörda adresser. Du kan anmäla ditt mobilnummer på nsva.se för att få SMS framöver vid större driftstörningar. Gäller endast fastighetsägare.

Tillbaka till nyheter