Anmäl översvämning

Anmäl översvämning

Har du drabbats av översvämning ska du anmäla det både till ditt försäkringsbolag och till NSVA. Anmälan till NSVA gör du längst ner på sidan.

Försäkringsbolaget – skadereglering
Anmälan till ditt försäkringsbolag gör du för att få hjälp med skadorna och för att få din skada reglerad. Ditt försäkringsbolag kontaktar sedan NSVA för eventuella regresskrav.

NSVA – utredning
När du skickat in din anmälan utreder NSVA anledningen till översvämningen och vilka åtgärder som kan vidtas för att undvika att drabbas igen. Vi tittar också på om du har rätt till ersättning för till exempel självrisk. Vi hanterar även eventuella regresskrav från ditt försäkringsbolag.

Vad ersätts av vem?
Ditt försäkringsbolag ansvarar för att åtgärda och reglera dina skador. Kostnaden för självrisk kan i vissa fall ersättas av kommunen om det efter utredning visar sig att kommunen har ett skadeståndsansvar. Självriskbeloppet ska verifieras med intyg från försäkringsbolaget.

Har du ytterligare ersättningsanspråk mot kommunen skickar du in det skriftligen till NSVA med verifierade utlägg samt en redovisning över hur skadan har uppkommit.
E-post: kundservice@nsva.se eller snigelpost: NSVA, Box 2022, 250 02 Helsingborg

Anmäl översvämning genom formuläret nedan. Ring Kundservice
tel 010-490 97 00 om du behöver hjälp.

Till anmälan behöver du fastighetsbeteckning, anläggningsnummer, adress, kundnummer och eventuell dokumentation.

Anmäl översvämning