Goda vattendrinkar

Vattnet i din kran är friskt och gott, precis som det är eller med goda smaksättningar. Du är förstås bekant med de vanligaste smaksättningarna. Man har i några skivor citron eller lime och ett gäng isbitar. Men du kan leka loss i köket där hemma och hitta din egen favorit.

En kvist färsk mynta och jordgubbar är både smakfullt och dekorativt. Pressade citrusfrukter är uppfriskande. Eller varför inte blanda olika smaksättningar och hitta din egen favorit? Servera i en fin kanna eller karaff, så blir det extra festligt.

Vill du ha ett kallare dricksvatten är det bara att ställa en kanna kranvatten i kylen. Vill du ha kolsyrat vatten är en kolsyremaskin en smart investering.

Tips på goda smaksättare

Isande hallon – lägg färska hallon i en isbitsform, fyll på med vatten och ställ in i frysen. Vid servering, fyll en glaskanna med kallt kranvatten och lägg i de dekorativa och goda isbitarna med hallonen. Prova gärna olika bär.

Karaff med kvist – fyll en glaskaraff med vatten från din kran. Lägg i hela, sköljda kvistar av mynta. Snyggt och gott.

Melonkuber – skär vattenmelon i kuber och frys in styckevis. Servera melonkuberna isande kalla i en kanna med vatten. Fräsch och dekorativ smaksättare.

Retrolemonad – en klassiker är saft blandat med kolsyrat vatten. Gör eget kolsyrat vatten med kolsyremaskin och blanda med din favoritsaft. En riktigt god kombination är kolsyrat vatten med flädersaft.

Fler tips: hallon och lavendel, granatäpple och physalis, ananas och rosmarin, grapefrukt och basilika, lime och gurka, ingefära och citron, citronmeliss och vattenmelon, blodapelsin och basilika, jordgubb och mynta. 

Har du någon annan favorit, mejla gärna till oss på kundservice@nsva.se och berätta!