Fakturaalternativ

Du kan välja att betala din VA-faktura på olika sätt. Gör du inget val får du fakturan i pappersform. Alla våra fakturaalternativ är kostnadsfria.

Fakturan från NSVA kommer var tredje månad till privatpersoner och avser tre månaders förbrukning. Till företag och kommunala verksamheter kommer fakturan varje månad och avser en månads förbrukning. Fakturan kommer vanligen i början av månaden, med förfallodag den siste samma månad.

Pappersfaktura

Som standard erbjuder vi alla våra kunder pappersfaktura, men ur miljösynpunkt ser vi gärna att man väljer ett elektroniskt alternativ om man kan. Det sparar både papper och pengar.

Samlingsfaktura

Om du har flera anläggningar i samma kommun kan du välja att få en samlingsfaktura. Du får då en faktura med alla anläggningar på.

Vill du ha samlingsfaktura på papper eller e-postfaktura? Kontakta kundservice via e-post kundservice@nsva.se

Autogiro

Med autogiro får du i god tid en fakturaspecifikation från oss där det står att fakturan kommer att betalas via autogiro. Beloppet dras sedan automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagen. På detta vis finns det ingen risk för att man glömmer betala eller skriver fel OCR-nummer.

Om du betalar med autogiro ansvarar du får att pengarna finns på ditt konto dagen innan förfallodatum. Om du inte har pengar på kontot dagen innan förfallodagen kommer inte betalningen att gå igenom och vi kommer att hantera det som en utebliven betalning.

Här hittar du våra villkor för autogiro.

Såhär anmäler du dig till autogiro

  • Anmälan via internetbank. Som betalarnummer anger du ditt kundnummer. Lägg även till att autogirot börjar gälla från och med första fakturan som skapas efter att autogirot godkänts, det kommer då stå på fakturan att den dras via autogiro.
  • Manuell anmälan. Sriv ut och fyll i blanketten "Medgivande om autogiro". Tänk på att skriva under och skicka till: NSVA, Svarspost 20557610, 258 00 Helsingborg. Du behöver inget frimärke, NSVA betalar portot.

Avisering av autogiro

Fakturaspecifikation för autogiro skickar vi som standard via pappersfaktura.

Vill du få din fakturaspecifikation för autogiro via mejl istället för pappersfaktura kan du anmäla det här.

Vill du få din fakturaspecifikation för autogiro till din internetbank istället så anmäler du dig för e-faktura från NSVA på din internetbank, läs mer nedan.

E-faktura

Med e-faktura slipper du krångliga OCR-nummer och sparar dessutom vår miljö. Istället för att få fakturan per post får du den i digital form direkt i din internetbank. Välj gärna automatisk betalning så fungerar e-fakturan likadant som autogiro. Här hittar du frågor och svar om e-faktura.

Såhär anmäler du dig till e-faktura

E-faktura ansöker du om i din internetbank. Tänk på att välja NSVA AB som e-fakturautställare.

E-postfaktura

E-postfaktura är en pdf-faktura som skickas direkt till din e-post. Den betalas på samma sätt som en pappersfaktura och är alltså inte detsamma som en e-faktura (som går direkt till din internetbank).

Såhär anmäler du dig till e-postfaktura

Fyll i anmälan om e-postfaktura.

Som kund ansvarar du för att det är en fungerande e-postadress.

Svefaktura

Som företagskund kan du även välja att få din faktura som Svefaktura som skickas direkt in i ditt ekonomisystem med önskade referenser på anläggningsnivå. När vi skickar fakturor via Svefaktura skickar vi en faktura per anläggning.

Såhär anmäler du dig till Svefaktura

Fyll i anmälan om Svefaktura.