Beställ VA-ritning

Pärmar i arkiv

I vårt arkiv har vi VA-ritningar för merparten av alla fastigheter som är anslutna till det kommunala VA-ledningsnätet i kommunerna Bjuv, Helsingborg, Landskrona och Åstorp. Vill du beställa ritningar över VA-installationerna på din fastighet? Fyll i nedanstående formulär så skickar vi ritningarna till dig som pdf-fil eller per post inom tre till fem arbetsdagar.

Observera att vi enbart har ritningar för fastigheter som är anslutna till det kommunala vatten- och avloppsledningsnätet i dessa fyra kommuner. Behöver du VA-ritningar över fastigheter i Båstad och Svalöv så kan sådana ritningar eventuellt finnas i respektive kommuns bygglovsarkiv. Tyvärr har NSVA inga VA-ritningar över fastigheter i dessa kommuner.

Beställ din VA-ritning här.

Vid behov av många ritningar eller ritningar över ett stort område hör gärna av dig till oss på tel 010-490 97 00. Du kan också besöka vårt huvudkontor på Rönnowsgatan 12 i Helsingborg för att tillsammans med oss välja ut vilka ritningar du vill ha.

Tips! En del VA-ritningar finns även i kommunernas digitala arkiv.

Helsingborgs stad: Bygglovsarkiv

Landskrona stad: Våra digitala arkiv

Avgifter för kopiering av ritningar och övriga kopior

NSVA tar ut en avgift för att täcka vad det kostar att kopiera och skicka handlingar till dig. Här hittar du en sammanställning av avgifterna.