Ägarbyte

Har du sålt ett hus? Tänk på att anmäla det till oss i samband med ägarbytet så att fakturan kommer till rätt person.

Ägarbyte på fastighet

Det är mycket man ska tänka på när man säljer sin fastighet och ska flytta. Glöm inte att kontakta oss på NSVA i god tid med information om att du ska sälja din fastighet. Då får du en slutfaktura senast två veckor efter ägarbytesdatum. Glöm inte heller att läsa av din vattenmätare i samband med ägarbytet.

Är du hyresgäst ingår VA oftast i din hyra och då behöver du inte göra någon flyttanmälan till NSVA.

Anmäl ägarbyte snabbt via webbformulär

  • Du anmäler enklast ägarbytet till NSVA via detta formulär inklusive uppgifter om datum och ny ägare.
  • Läs av din vattenmätare i samband med ägarbytesdatum och rapportera in mätarställningen till oss på NSVA. Det gör du enklast här.

Om du inte läser av vattenmätaren i samband med ägarbytet kommer vi att beräkna en slutställning baserad på din tidigare förbrukning.

Fylla i blanketten för hand

Du kan också skriva ut blanketten om ägarbyte och fylla i den för hand. Blankett Anmälan vid ägarbyte (PDF fungerar bäst i webbläsare Microsoft Explorer). 

Om du väljer detta alternativ får du skicka den till:

NSVA
Box 2022
250 02 Helsingborg

Välkomstbrev

Till alla nya kunder skickar vi ut ett välkomstbrev med information om NSVA, ett informationsblad om olika betalningsmöjligheter samt foldern ”Allmänna bestämmelser för vatten och avlopp” med viktig information om ditt VA-abonnemang.

Hyresgäst som fakturamottagare

Som fastighetsägare är du enligt Lagen om allmänna vattentjänster skyldig att betala brukningsavgifter för vatten och avlopp. NSVA fakturerar alltid VA-avgifterna till den lagfarne ägaren till fastigheten.

För företag och bostadsrättsföreningar kan vi registrera eventuella hyresgäster som fakturamottagare. Skulle inte fakturan betalas skickas alltid påminnelser och krav till fastighetsägaren.

För privatpersoner skickas alltid fakturan till den lagfarne ägaren till fastigheten.

Har du som privatperson sedan tidigare haft hyresgäst som fakturamottagare på fakturan kommer detta stå kvar fram tills du byter hyresgäst, därefter skickas fakturan direkt till dig som äger fastigheten.