"Man ska vara stolt över sin gula gräsmatta"

Hallå där, Carolina H Ivarsson i Båstad som har uppmanat alla kommuninvånare att spara vatten och pressa vattenförbrukningen på Bjäre genom att lägga ut en bild på sin gula ovattnade gräsmatta i Facebook-gruppen "Det händer i Båstad".

Vi på NSVA är tacksamma för din, och alla andras, hjälp med att sprida vårt budskap om att spara på vatten. Tack! Hur kom du på idén?

– Det här är något som många pratar om just nu. Jag fick idén när jag satt och pratade med min kollega som bor i Torekov. Hon sa "Man borde vara stolt över sin gula gräsmatta!" Jag tror på att visa på goda exempel för att få till en beteendeförändring. Det var därför jag lade upp bilden.

Ditt inlägg i Facebook-gruppen "Det händer i Båstad" har i skrivande stund fått 181 gilla-markeringar och 27 kommentarer. Flera personer som har kommenterat din bild har följt ditt exempel och lagt ut bilder på sina egna gula gräsmattor. Är du nöjd med gensvaret?

– Ja, fast så här i efterhand skulle jag ha bett alla att lägga ut sina egna bilder på gula gräsmattor, för då skulle det säkert ha blivit ännu fler sådana i flödet.

Varifrån kommer ditt engagemang för att spara på vatten?

– Vi bor precis intill Örebäcken. Under de nio år som vi har bott här har det aldrig varit så lite vatten i bäcken som nu. Alla röda varningslampor blinkar. Många gånger kan det kännas svårt att ta tag i saker och ting, trots att man vet att man borde göra det för allas bästa. Just nu står vi inför en vattenbrist som vi alla kan hjälpas åt att undvika, alla kan hjälpa till och bidra utan att det krävs särskilt mycket. För mig är det självklart att man ska dra sitt strå till stacken.